Extra waakzaamheid vanwege aanslag Utrecht

Toegevoegd: 18-03-2019, 18.16 uur

Extra waakzaamheid vanwege aanslag Utrecht
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Naar aanleiding van de aanslag in een tram in Utrecht waarbij vandaag meerdere doden en gewonden vielen, is ook in Zeeland de waakzaamheid verhoogd.

Alle politiebureaus in Nederland zijn na het incident extra beveiligd. "Dit betekent dat er een bewapende politieagent in de publieksruimte van het bureau aanwezig is. Alle politiemensen die in de publieksruimte aanwezig zijn dragen zware vesten. Ook de politiemensen die op straat zijn ingezet op strategische posities dragen een zwaar vest", zo meldt de nationale politie.

Op diverse locaties werd vanmiddag extra toezicht ingesteld. Dat gebeurde onder meer in Middelburg. Volgens de gemeente Middelburg was daar vandaag extra toezicht bij de twee moskeeën, het asielzoekerscentrum en de Internationale Schakel Klas (ISK). Het extra toezicht omvat onder meer extra surveillances.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W.S.M. Fakkeldij (23-3-2019 om 15:00)
Gelukig dat we hier in Nederland zo veel deskundige hebben rondlopen die op alle problemen de juiste oplossing hebben, oke wel van achter de computer, maar toch!
Jay (21-3-2019 om 10:00)
Kortom kom we beschermen de minderheden en bevestigen het beeld dat de Nederlander minderwaardig is... komt op mij over als uitlokken van wraakacties... ben hier uiteraard zeer op tegen maar de overheid/politie zorgt wel voor scheve verhoudingen in dit land...
Kees (20-3-2019 om 09:43)
@Jay: uit voorzorg voor wraakacties, worden nu moskee├źn en asielzoekerscentra extra beveiligd. Ik zou ook graag zien dat het OV en overige publieke diensten en locaties juist van extra beveiliging zouden worden voorzien.
Jay (19-3-2019 om 12:17)
Kunnen ze niet beter stations en ziekenhuizen gaan beveiligen? Ik vindt de locatie keuze zeer vreemd...
wim (19-3-2019 om 07:15)
Als je zo,n man zijn verleden ziet wat hij al voor zijn straf heeft uitgezeten waarom kom die person dan nog vrij zet hem op vliegtuig naar een onbewoond eiland voor de rest van zijn leven
Mark (19-3-2019 om 05:04)
En hoe zit Het met Het ziekenhuis ook beveiligd? En winkels enzo? Of alleen moskeen die beschermt worden?