www.hvzeeland.nl

Reeks buitenbrandjes in Arnemuiden en Middelburg

Toegevoegd: 29-10-2006, 14.58 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ARNEMUIDEN - De Stadsgewestelijke brandweer is de afgelopen dagen diverse keren uitgerukt voor buitenbrandjes in Arnemuiden. Ook in Middelburg was het twee keer raak.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond kwart voor één gemeld dat er brand woedde op de Zuidwal in Arnemuiden (foto's 1 en 2). Kort daarop werd gemeld dat er brand woedde op het Vlissings Bolwerk in Middelburg. De brandjes werden respectievelijk geblust door de blusgroepen van Arnemuiden en Middelburg (Stromenweg).

Diezelfde nacht was het rond tien over half drie raak op de Poelendealeweg in Middelburg. Ook deze brand werd geblust door de blusgroep van de Stromenweg. 's Avonds was het omstreeks tien voor elf weer raak in Arnemuiden. Dit keer woedde er een brandje op de Van Cittersweg (foto's 3 tot en met 6).

Ruim vier en een half uur later was het weer raak in het dorp. Bij de Golff-supermarkt aan de Zuidwal was brand ontstaan in een vuilcontainer (foto's 7 en 8). Ook deze twee brandjes werden geblust door de brandweer.