Fors opgevoerde bromfiets bij vrijwillige controle

Toegevoegd: 19-03-2019, 18.45 uur

Het ging om een vrijwillige controle, niemand werd beboet.
Het ging om een vrijwillige controle, niemand werd beboet.
1
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jongc

VLISSINGEN - Bij een preventieve actie heeft de politie dinsdag in Vlissingen een scooter aangetroffen die maar liefst 92 kilometer per uur haalde op de rollenbank. Het ging om een actie met vrijwillige deelname dus zelfs deze overtreder werd niet beboet.​

De politie controleerde tussen 12.30 en 13.30 uur op het terrein tussen het Scheldemond aan het Weyevlietplein en de CSW-vestiging Bestevaêr aan het Bossenburghpad. De politie lette met name op de constructiesnelheid van brom- en snorfietsen. Een snorfiets mag een maximale constructiesnelheid hebben van 25 kilometer per uur. Voor bromfietsen en scooters ligt deze op 45 kilometer per uur.

Middels een rollenbank werd gecontroleerd of de brommers en snorfietsen wel aan de norm voldeden. Eén van de bromfietsen was duidelijk opgevoerd en haalde dus een fors hogere snelheid: 92 kilometer per uur. Volgens de Vlissingse wijkagenten is dat “not done”.

De aanwezige agenten hebben ook gekeken naar de technische staat van de voertuigen. Onder meer verlichting, de spiegels en de banden werden onder de loep genomen. Vandaag werd alleen gewaarschuwd en geadviseerd. De komende tijd worden ook controles gehouden waarbij wel wordt beboet.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750