Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 72 km

Grote politie-controle in Sluiskil

Toegevoegd: 19-03-2019, 22.48 uur
Door: Roland de Jong

SLUISKIL - Politieagenten en douaniers hebben dinsdagavond in Sluiskil een grote controle gehouden in de strijd tegen drugscriminaliteit en ondermijning.


Bij een parkeerplaats aan de Leidinglaan hadden zo'n dertig medewerkers van zowel de Nederlandse als de Belgische politie zich samen met Douanebeambten zich verzameld. Zij controleerden vervolgens uitvoerig een flink aantal voertuigen. Motoragenten en agenten in zowel opvallende als onopvallende voertuigen leidden weggebruikers naar de controleplaats.

Diverse auto's werden minutieus onderzocht, onder meer op de aanwezigheid van drugs in verborgen ruimtes. Hiervoor werden ook speurhonden ingezet. Ook de bestuurders werden aan een controle onderworpen. De politie nam ook alcohol- en speekseltesten af maar of er ook overtreders zijn betrapt is nog niet duidelijk. De resultaten van de controle worden later vanavond of woensdagochtend verwacht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (20-3-2019 om 15:46)
Helemaal eens TT. The war against drugs has failed. Bovendien heeft de Staat wel de vrij brief om de burgers te naaien, en maar buigen voor Brussel!
Krom (20-3-2019 om 14:44)
Ik kan tig plekken opnoemen waar ze ieder uur van de dag even zouden moeten controleren. Jonge Patsertjes in dure wagens, eventueel tijdens normale werktijden (dus wel profileren), dat zou een slok op een borrel kunnen schelen. Helaas focust men zich weer op de gevolgen ipv de oorzaken aan te pakken. Het echte probleem (harddrugs) is in de haven van Antwerpen.Pillen uit Brabant, in 30 jaar nog weinig verandert. Een ander probleem (softdrugs) is dat onze legale koffiehuizen toch echt bevoorraad moeten worden.Een onbetrouwbare speekseltest waarbij je eerst prooi wordt voor justitie en daarna CBR (opereert los van justitie). Dit kunnen dan weer potentiële onverzekerde bestuurders worden. Vandaar de huidige trend van wegrijders na ongevallen?
Voor (20-3-2019 om 14:15)
Gewoon goed gewerkt, vooral blijven doen!! Dat doorslaan waar TT het over heeft lijkt me wel heel erg overdreven....en nog meer overdreven is het gevoel van een Politiestaat.
Martin (20-3-2019 om 14:03)
Drugs en criminaliteit worden een steeds groter probleem in deze regio. Ik ben dan ook van meening dat dit een zeer goede actie is. De criminelen zullen zich hier niet door laten afschrikken, maar niks doen helpt zeker niet.
TT (20-3-2019 om 10:28)
Wacht maar tot jij een paar keer zo'n fuik ingereden bent Klaas, of Alfie. Op momenten dat je dat nu nét niet uitkomt, afspraken niet haalt, iemand niet van de trein kunt ophalen, of kan wegbrengen, noem maar wat. Je een uur opgehouden word, terwijl je inderdaad niets te verbergen hebt. Dit slaat toch door, want, gek gesproken, kán het je vaker overkomen dus. En dan is het écht niet van: "Ooh het is Klaas of Alfie, die is ter goeder trouw, laat die maar doorgaan", hoor, nee dan ben je weer dat uur kwijt. Kijken hoe 'n 'Top actie-veel vaker doen' je het dan nog zal vinden. Dit geeft het gevoel van in een Politie-staat te leven. Inbreuk op de privacy.
Justme (20-3-2019 om 09:07)
Is dit nu echt zo nodig allemaal wat willen ze ermee bereiken waren sas van Gent ook bezig voor ze naar sluiskil gingen maar zaken zoals tenapel en ploegstra die vinden ze niet dat ze zich daar eens op storten met groot overmacht zoals we hier zien m.v.g justme
Cookie-instellingen beheren