Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Bromfietser (17) uit Clinge rijdt fors te hard

Toegevoegd: 21-03-2019, 13.24 uur
Bromfietser (17) uit Clinge rijdt fors te hard
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

CLINGE - De politie heeft donderdagochtend in Clinge een 17-jarige bromfietser betrapt die fors te hard reed.


Agenten zagen de jongeman, afkomstig uit Clinge, rond 08.50 uur rijden over de 's-Gravenstraat. Hij reed harder dan 80 kilometer per uur en in de bebouwde kom van Hulst reed de jongen over de doorgetrokken streep zelfs een auto in.

“Ondanks dat er in Hulst meerdere fietsers op de weg reden, vertoonde de bestuurder sportief en gevaarlijk rijgedrag”, zo zegt de politie. De bromfietser werd uiteindelijk aan de kant gezet op de Zoutestaraat in Hulst.

De brommer werd naar het politiebureau in Hulst gebracht en daar op de rollenbank gezet. De bromfiets bleek harder dan 100 kilometer per uur te kunnen rijden. De Clingenaar kreeg daarom een proces-verbaal. De brommer kreeg een zogeheten WOK-status en zal eerst door de RDW moeten worden gekeurd voordat deze weer de weg op mag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (22-3-2019 om 12:21)
Is van alle tijden, wij reden vroeger ook opgevoerd met onze Zundapp of Kreidler
Nico Verstraeten (21-3-2019 om 22:38)
nou jullie zouden beter zorgen dat ze gewoon voor een 125cc rijbewijs kunnen gaan vanaf 16 en ze gewoon een forse boete krijgen als ze zo iets doen pak de ECHTE boeven lekker brommertjes pakken zo is je quota snel gehaald zeker?
JFK (21-3-2019 om 13:50)
dat is er EEN, er rijden er nog zo een stuk of 10 rond , over de Hengstdijksestraat komen er iedere dag wel een paar voorbij rond 07.30.
Cookie-instellingen beheren