Vrijspraak: Inrijden op brandweer niet bewezen

Toegevoegd: 21-03-2019, 21.37 uur

Vrijspraak: Inrijden op brandweer niet bewezen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 61-jarige H. van I. uit Rilland, tegen wie twaalf maanden cel was geëist voor een poging toebrengen lichamelijk letsel en bedreiging van brandweerlieden, is daarvan donderdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken.

Op het erf van Van I. brandde een illegaal paasvuur en agenten zagen dat Van I. met een verreiker  plastic, pallets en banden op het vuur gooide. Toen de brandweer het vuur wilde blussen zou Van I. op de mannen zijn ingereden.

De rechtbank oordeelde echter dat er niet voldoende bewijs was om tot een veroordeling te komen. Immers: er was ter plaatse geen technisch onderzoek verricht, de snelheid waarmee de verreiker had gereden kon niet worden vastgesteld, de afstand tot het voertuig en de brandweermannen kon evenmin worden vastgesteld en de ettelijke verklaringen waren niet gelijkluidend.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kevin vermeire (22-3-2019 om 08:05)
ok dit is dus de bescherming van hulpverleners in de rechtbank word alles getakkeld en staan ze gewoon voor paal jammer dit