Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Rechtszaak mensensmokkel uitgesteld

Toegevoegd: 21-03-2019, 21.42 uur
Rechtszaak mensensmokkel uitgesteld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 48-jarige Albanees G. H. die wordt verdacht van mensensmokkel geschorst uit zijn voorlopige hechtenis. De man, volgens zijn raadsman 'een domme sukkel die zich heeft laten gebruiken', zit inmiddels zeven maanden vast.


H.werd op 25 augustus 2018 in de haven van Colijnsplaat opgepakt. Aan boord van het jacht waarvan hij de kapitein was bevonden zich acht Albanezen die naar Groot-Brittannië zouden worden gesmokkeld. De zaak tegen H. zou donderdag worden behandeld, ware het niet dat de tolk ontbrak. En daar de rechtbank een zaak in het Nederlands (met vertaling) moet voeren, kon de behandeling - tot ongenoegen van de officier van justitie, de advocaat en de rechters - dus niet doorgaan

De zaak wordt nu op 21 juni behandeld. H. heeft beloofd terug te zullen keren uit Albanië om de behandeling van zijn zaak bij te wonen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ondermijning Rechtstaat in de Praktijk. (22-3-2019 om 06:23)
Nix geen sukkel, gewoon een keiharde crimineel mensensmokkelaar die alles doet om dwars te liggen en ikke nie spreek nie, laat die ook maar gewoon vrij omdat die een smoesje heeft zodat hij thuis in albanie lekker van zijn uitkering kan gaan genieten. Wie zijn hier de sukkels die zich laten gebruiken eigenlijk ?
Cookie-instellingen beheren