Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Geladen vuurwapen op voorstoel auto

Toegevoegd: 22-03-2019, 15.23 uur
Geladen vuurwapen op voorstoel auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie bij de controle van een auto in Zierikzee een geladen vuurwapen ontdekt. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben.

Agenten controleerden het voertuig rond kwart voor drie vannacht in de Oosterscheldestraat. Toen de bestuurder werd aangesproken, gaf hij meteen aan geen rijbewijs te hebben. De agenten roken een henneplucht uit de auto komen en hierop verzochten zij uitlevering van alle aanwezige verdovende middelen. De man gaf hierop aan dat hij even geleden een joint had gerookt en dat dit vermoedelijk de oorzaak van de hennepgeur was.

De agenten kregen toestemming om in de auto te kijken en toen één van de agenten in de jas keek die op de bijrijdersstoel lag, ontdekte deze hierin een geladen vuurwapen. De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Wernhout, werd hierop meteen aangehouden. Het vuurwapen werd in beslag genomen en de auto waarin de man reed is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en zal daar worden gehoord. Hij zit nog vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
eduard (22-3-2019 om 19:16)
schokkend ,dat dit zo maar kan.Wiet & wapens is nooit goed
Josada (22-3-2019 om 18:21)
Op het moment, dat ik dit lees, zal de man waarschijnlijk al weer niet meer vastzitten. Ik vraag me zomaar af: onder invloed; zonder rijbewijs met een geladen wapen een auto besturen. Zou je daar nou ook met een boete vanaf komen?
Schaamteloos kat en spek (22-3-2019 om 16:28)
Speekseltest en onmiddellijk rijbewijs innemen als je tot weken terug een joint hebt gerookt, geld dat soms alleen voor nederlanders en niet voor buitenlandse zware criminelen die net geblowed hebben en dus stijf onder de drugs met doorgeladen pistolen knetterstoned rondrijden ? Moet je als nederlander eens een jointje roken in het weekend, dan kan je tot weken later je rijbewijs inleveren, en dus je baan wel kwijt ? huis uitgezet, relatie stuk, geldproblemen en in wat voor circuit belandt men dan om aan geld te komen om van te levenals men op straat zwerft ? Och, het criminele circuit misschien ? Vrouwe Justitia = #metoo