www.hvzeeland.nl

Geladen vuurwapen op voorstoel auto

Toegevoegd: 22-03-2019, 15.23 uur

Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie bij de controle van een auto in Zierikzee een geladen vuurwapen ontdekt. De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben.

Agenten controleerden het voertuig rond kwart voor drie vannacht in de Oosterscheldestraat. Toen de bestuurder werd aangesproken, gaf hij meteen aan geen rijbewijs te hebben. De agenten roken een henneplucht uit de auto komen en hierop verzochten zij uitlevering van alle aanwezige verdovende middelen. De man gaf hierop aan dat hij even geleden een joint had gerookt en dat dit vermoedelijk de oorzaak van de hennepgeur was.

De agenten kregen toestemming om in de auto te kijken en toen één van de agenten in de jas keek die op de bijrijdersstoel lag, ontdekte deze hierin een geladen vuurwapen. De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Wernhout, werd hierop meteen aangehouden. Het vuurwapen werd in beslag genomen en de auto waarin de man reed is voor onderzoek naar het politiebureau gebracht. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en zal daar worden gehoord. Hij zit nog vast.