Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
43 files van totaal 153 km

MMBS haalt 134 in plaats van 25km per uur

Toegevoegd: 22-03-2019, 22.24 uur
De MMBS bleek tijdens een rijtest 134 kilometer per uur te halen.
De MMBS bleek tijdens een rijtest 134 kilometer per uur te halen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft vrijdagmiddag in Hulst een zogeheten MMBS-voertuig van de weg gehaald dat 134 kilometer per uur kon rijden terwijl 25 kilometer per uur is toegestaan.


Agenten zagen het voertuig rond 16.45 uur rijden op de Grote Kreekweg. De personenauto was niet voorzien van kentekenplaten en bleek te worden bestuurd door een 17-jarige jongen uit de gemeente Hulst. De auto bleek een motorrijtuig met beperkte snelheid te zijn. Zo'n MMBS mag je al besturen met een T-rijbewijs. Een autorijbewijs is dus niet nodig en ook wegenbelasting is niet van toepassing.

Een MMBS mag op de weg maximaal 25 kilometer per uur rijden. Daarom worden begrenzers aangebracht. De agenten hadden in dit geval echter het vermoeden dat de auto helemaal niet voorzien was van een begrenzer. Het voertuig werd daarom voor onderzoek meegenomen en de vermoedens van de politie werden bevestigd toen een gecontroleerde rijproef werd uitgevoerd. De auto bleek een gemiddelde constructiesnelheid van 134 in plaats van 25 kilometer per uur te hebben.

Het voertuig werd in beslag genomen en tegen de 17 jarige bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie (OM) zal een beslissing nemen over de verdere verloop van de zaak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johan (29-3-2019 om 18:49)
Maas in de wet, mooi om te zien dat mensen alles roepen maar zelf niet weten hoe het zit!! Door de verschillende categorien mmbs tot aan bosbouw trekker ( de voertuigen met een afgeknotte driehoek achterop) is het helaas door politie en andere mensen niet te zien hoe het zit. In de volksmond noemt de politie ze vaak mmbs voertuigen, maar omdat ze het zelf niet altijd weten kan het zo zijn dat de auto/ het voertuig zelfs maximaal 120 kmh (sommige bosbouw voertuigen) mag rijden. Helaas worden deze categorien vaak misbruikt, waardoor de mensen die ze bedrijfmatig (srv wagen, loonwerkers enz) vaak ik een kwaad daglicht komen. Maargoed als meneer idd te hard rijdt of zich niet aan de verkeersregels houdt moet daar tegen opgetreden worden.
Michel (24-3-2019 om 18:19)
Niet te veel worden aan vuil maken. Voertuig in beslag nemen, en pas terug geven als hij 19 jaar is en dat hij zijn volledige rijbewijs heeft behaald. Zijn ouders aanspreken help toch niet, zij vinden het misschien ook wel leuk dat het zo hard kan rijden. Bovendien , geeft hem nog een forse boete.
Iemand (23-3-2019 om 23:51)
Het is ook een foutje in de wet waardoor dit mogelijk is. Net als het type dodge ram kopen met een 5.7liter motor ze voeren de auto in op grijskenteken(door tijdelijk de achterbank en andere dingen te verwijderen)en goedkoper om in te rijden als bijvoorbeeld een volkswagen polo. En niemand die er wat aan doet.
Quasimoto (23-3-2019 om 14:50)
Onzalig idee om deze categorie voertuigen toe te laten. Wordt vooral misbruik van gemaakt door snotneuzen die te beroerd zijn rijbewijs B te halen. Afschaffen die handel.
D. K. (23-3-2019 om 14:36)
Dit zie wel vaker. Alleen handhaving is voor de Politie moeilijk door gebrek aan mankracht door alle bezuinigingen én samen voegingen de laatste ca. 20 jaar. Op de 1ste Deltaweg ( de secundaire weg van de Deltaweg Goes/Z'zee v.v.) rijden ze ook. De kentekens ook gemeld bij de te weinig bezette Politie-post in het Gemeentehuis te Wissenkerke..... Dit zijn gewoon gevaarlijke voertuigen tussen fietsers etc..
Bassie (23-3-2019 om 14:29)
sjonge jonge jonge, dr mag toch ook niks meer he tegenwoordig... gooi dat ding in de shredder weg dr mee. dr wordt toch gewoon veel te makkelijk mee omgegaan. het tij mot keren anders wordt het in Nederland een grote bende. wat mij betreft geen 2e kans meer
Cookie-instellingen beheren