Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Schipper gewond bij aanvaring Westerschelde

Toegevoegd: 23-03-2019, 09.28 uur
De schipper werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.
De schipper werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De schipper van een binnenvaartschip is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanvaring met een zeeschip. Dat gebeurde op de Westerschelde ter hoogte van Terneuzen.


Volgens de Landelijke Eenheid van de politie vond de aanvaring plaats in dichte mist. De schipper van het binnenvaartschip liep volgens de politie dusdanige verwondingen op dat deze voor behandeling naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Uiteindelijk bleek het letsel mee te vallen.

De afdeling Zuidwest van de Landelijke Eenheid is een onderzoek gestart naar de toedracht van de botsing. Nadat eerst het binnenvaartschip was bezocht, werd hierna het onderzoek voortgezet aan boord van het zeeschip. Het onderzoek loopt nog. Over eventuele ontstane schade is niets bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WalterG (23-3-2019 om 22:54)
Ik zou wel eens willen weten: was dit binnenvaartschip wel zeewaardig om op de Westerschelde te varen bij dichte mist. Was er radar aan boord? Zoja, dan is het een "voorrangs kwestie".