Weerbericht:
Vannacht enkele mistbanken, overdag vrij zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zeven woninginbraken op Walcheren

Toegevoegd: 23-03-2019, 10.56 uur
Zeven woninginbraken op Walcheren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op Walcheren hebben afgelopen week zeven woninginbraken plaatsgevonden. De politie doet daarom een dringend verzoek aan burgers doen om verdachte situaties te melden.

De inbraken vonden plaats in Arnemuiden, Gapinge, Koudekerke, Veere (2x), Vlissingen en Zoutelande. De inbraken vonden zowel overdag als in de avonduren plaats. “Meestal kwamen de dieven binnen door een raam open te breken maar soms werd een huis binnengedrongen via het dak”, zo zegt de politie.

In bijna alle gevallen werd geld weggenomen. Een enkele keer werden ook een laptop en horloges buitgemaakt. “Allemaal kleine goederen die iemand eenvoudig ongezien kan vervoeren in een tasje of jaszak. Want dát is hoe een inbreker vaak te werk gaat; hij wil snel naar binnen en ook weer snel naar buiten met een buit waarvan het niet opvalt dat hij die bij zich heeft”, zo vertelt de politie.

De Walcherse politie roept op om direct 112 te bellen bij verdachte situaties. “U kent uw eigen buurt het allerbeste. U weet precies wie er thuishoort en wie niet. Dus als u iets of iemand niet vertrouwt, dan is dat vaak niet zonder reden. Bel dus altijd meteen 112 bij een verdachte situatie. Onthoud locatie, signalementen en bijzondere kenmerken van personen of kentekens van verdachte auto’s en geef die door aan de meldkamer.”


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750