Weerbericht:
Zonnige perioden en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Verkeersconflict eindigt in aanhouding

Toegevoegd: 23-03-2019, 13.49 uur
Verkeersconflict eindigt in aanhouding
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Op de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee hebben politieagenten vrijdagmiddag een hoeveelheid drugs en een honkbalknuppel in beslag van een automobilist die even tevoren betrokken was geweest bij een verkeersruzie.

De ruzie begon op de A16 ter hoogte van Rotterdam. Een 34-jarige uit Almere zou hier een andere bestuurder (afkomstig uit Renesse) hebben afgesneden waarop deze reageerde door zijn middelvinger op te steken. Dat liet de Almeerder kennelijk niet over zijn kant gaan, want hij bleef de automobilist uit Renesse volgen tot in Zierikzee.

Toen de man uit Almere bij de verkeerslichten in Serooskerke (Schouwen-Duiveland) uit zijn achterbak een wapen pakte, werd het de automobilist uit Renesse te gortig en belde hij de politie. Agenten wachtten beide voertuigen op bij de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee en hielden het achtervolgende voertuig rond 16.45 uur staande.

Uit onderzoek bleek dat de man niet alleen een honkbalknuppel bij zich had, maar ook ruim 18 gram hennep en 22 xtc-pillen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Van de man uit Almere werd ook een speekseltest afgenomen op het politiebureau. Hieruit bleek dat hij onder invloed van THC (het werkzame bestanddeel in hennep) in zijn auto had gereden. Een GGD-arts heeft bloed afgenomen van de man. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek is het rijbewijs van de automobilist afgenomen.

Na het afleggen van een verklaring mocht de man om ongeveer 22.00 uur het cellencomplex weer verlaten. Hij deed afstand van de drugs en de honkbalknuppel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (24-3-2019 om 10:09)
Dit soort moet je direct van de aarde verwijderen, ze dragen alleen elende en kosten mee voor anderen.
Iemand (23-3-2019 om 23:48)
Na het afleggen van een verklaring mocht de man om ongeveer 22.00 uur het cellencomplex weer verlaten. Hij deed afstand van de drugs en de honkbalknuppel. Moet je eens een bezoekje aan zijn huis brengen dan begrijp je waarom hij er afstand van heeft gedaan. Verder ja een aggresieve man uit Almere.. ik weet al precies over wat voor soort persoon dit gaat.
Jacob (23-3-2019 om 18:15)
@wie drugs zaait: zal trammelant maaien. Petje af voor politie.
wie drugs zaait... (23-3-2019 om 14:49)
het land zit vol met dat soort druggestoorden maar het VVD kabinet vertikt het om er wat aan te doen.