Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
119 files van totaal 409 km

Man opgepakt na diefstal trekker

Toegevoegd: 23-03-2019, 15.24 uur
Man opgepakt na diefstal trekker
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ETTEN-LEUR - De politie heeft vrijdag naar aanleiding van de diefstal van een trekkertje eerder deze maand in Krabbendijke een man aangehouden. Dat gebeurde in Etten-Leur. De man heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.


Surveillerende agenten zagen op in de nacht van zondag 3 op maandag 4 maart een bestelauto met aanhanger langzaam over de Oude Rijksweg bij Krabbendijke rijden. Nadat ze waren gekeerd om een controle uit te voeren, bleek de auto een erf opgereden te zijn. De bestuurder was nergens meer te bekennen. Ondanks een zoekactie met een hondengeleider werd de verdachte niet meer gevonden.

Het onderzoek werd voortgezet en de eigenaar van de achtergelaten bestelauto bleek meerdere antecedenten op het gebied van diefstal op zijn naam te hebben staan. Hierop werd de gehele combinatie in beslag genomen voor verder onderzoek. De volgende dag bleek dat de trekker eigendom was van iemand uit Waarde. Hij had nog niet eens gemerkt dat zijn trekker verdwenen was, maar deed alsnog aangifte van diefstal.

De officier van justitie gaf later in het onderzoek toestemming voor een aanhouding buiten heterdaad. Vrijdagmiddag kon een 45-jarige man uit Stad aan 't Haringvliet worden aangehouden als verdachte. Dat gebeurde in een bedrijf aan de Mon Plaisir in Etten-Leur. Agenten troffen in het bedrijf ook nog lasapparatuur en een compressor aan die waren gestolen bij een inbraak op 21 februari in Den Bommel.

Alle goederen zijn, op last van de officier van justitie, direct teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. De 45-jarige verdachte werd overgebracht naar een politiecellencomplex. Tijdens het verhoor ontkende hij in eerste instantie iets met de diefstallen te maken te hebben, maar later legde hij toch een bekennende verklaring af. Na zijn verhoor is de man met een dagvaarding op zak in vrijheid gesteld. Hij moet zich te zijner tijd verantwoorden voor de rechter.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dolf A. (23-3-2019 om 17:00)
Dagvaarding op zak in vrijheid? Nederland is hard op weg een flutlandje te worden (zie ook weer afgelopen maandag in Utrecht). En nu maar hopen dat onze "nieuwe partij" hier iets aan gaat veranderen.
Cookie-instellingen beheren