Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Man veroordeeld voor inrijden op agenten

Toegevoegd: 26-03-2019, 14.40 uur
Man veroordeeld voor inrijden op agenten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft dinsdag de 36-jarige R. H. uit Goes veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven maanden en het betalen van 500 euro schadevergoeding aan twee politieagenten. Twee weken geleden werd er bij verstek twaalf maanden celstraf tegen H. geëist vanwege het inrijden op de twee agenten.

H. werd verdacht van poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel op twee politieagenten in de avond van 22 december 2014. Tijdens een controle op illegaal vuurwerk werd de auto met H. tot stoppen gedwongen. Tijdens die controle ging hij er vandoor, keerde op de A58 en ging er spookrijdend richting Bergen op Zoom vandoor.

De politie H. en zijn auto later aan op de Grensweg bij Rilland. Daar reed H. in op de agenten, die nog op tijd konden wegspringen. De auto van H. werd later aangetroffen in het havengebied van Antwerpen. H. verblijft momenteel in Brazilië. Officier van justitie maakte direct na het vonnis al duidelijk: "Als hij één voet in Nederland zet, dan is-ie van mij".

In het vonnis is het bezit van illegaal vuurwerk dat in zijn woning werd aangetroffen inbegrepen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750