Daders diefstal school duidelijk in beeld

Toegevoegd: 27-03-2019, 14.08 uur

De mannen waarna de politie op zoek is.
De mannen waarna de politie op zoek is.
1
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn gisteravond beelden vertoond van twee mannen die op 7 januari duizenden euro's hebben gestolen uit een gebouw van Stedelijke Scholengemeenschap Nehalennia aan de Breeweg in Middelburg.

Op bewakingsbeelden is te zien dat twee mannen door het gebouw lopen en proberen hier en daar een deur te openen. Een schoonmaakster spreekt één van de mannen kort aan, maar zij gelooft de smoes dat hij moet wachten op een vergadering. De school is op dat tijdstip open vanwege een avondcursus en er zijn dus meerdere mensen aanwezig.

Vervolgens gaat diezelfde man het secretariaat in, waar hij een paar minuten is. Hij haalt onder meer contant geld uit de aanwezige kluiskast. Opmerkelijk is dat hij die, net als de deur van het kantoor, met een sleutel openmaakt.

De mannen zijn dan nog niet klaar. Ze maken nog een ronde door de gangen, vermoedelijk willen ze nog meer stelen. Even later verlaten de twee mannen het gebouw. Allebei zijn ze op verschillende momenten vrij duidelijk gefilmd. Vooral degene die bij het verlaten van het kantoor een vol krat meeneemt. De tweede man draagt een capuchon en is hierdoor minder goed te zien.

Het fragment uit Opsporing VerzochtReageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (28-3-2019 om 20:12)
Als ze gepakt worden straffen zoals ze thuis gestraft worden, ophangen op de markt dus.
Arthur (28-3-2019 om 07:11)
Absurd dat de bekendmaking ruim 2 maanden moet duren terwijl het makkelijk in een week kan. Het zijn overigens cliché daders en van dat soort komen er dagelijks steeds meer bij.
Zeemonster (28-3-2019 om 06:46)
Wat een kleurrijke beelden weer...
Wat goed. (27-3-2019 om 15:22)
Wat goed dat die beelden zo helder openbaar gemaakt worden!