Twee jaar cel geëist voor drugshandel

Toegevoegd: 29-03-2019, 16.05 uur

Twee jaar cel geëist voor drugshandel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 27-jarige W. van D. uit Philippine is vrijdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg voor zes feiten een gevangenisstraf van twee jaar geëist.

Ook wil officier van justitie Linda van den Oever dat Van D. een rijontzegging van een jaar opgelegd moet krijgen, een schadevergoeding van 2509 euro moet gaan betalen en tenslotte voor 44.800 euro zou moeten worden ‘geplukt’.

Medio mei 2017 komt Van D in beeld met een hennepkwekerij in zijn woning in Philippine. De politie doet een inval en treft twee kwekerijen aan: een met 349 en een met 157 planten. Ook wordt er drie kilo hennep aangetroffen. Volgens Van D. had hij nog maar één keer geoogst. Justitie houdt het erop dat op basis van aangetroffen kweeklijsten er zeker twee oogsten moeten zijn geweest.

Als Van D. een dag later wordt aangehouden bijt hij een verbalisant in zijn hand. Op 6 januari vorig jaar wordt er uit een chalet op een camping in Hoek een dekbed ontvreemd. Ook wordt daar een tas met zes kilo hennep aangetroffen, met sporen die naar Van D. leiden.

Bijna een maand later, op dezelfde camping, staat een auto zonder kentekenplaten en ziet de politie twee mannen die wegrennen, waarvan ze in een van hen duidelijk Van D. herkennen. Er volgt een achtervolging, de auto waarin Van D. wegrijdt wordt in Philippine klem gereden en als Van D. alsnog wegrijdt, rijdt hij een agente aan.

Uiteindelijk wordt hij toch in de kraag gevat en blijkt hij een vervalst rijbewijs en een vervalste ID-kaart te hebben. Van D. zegt met het hele gebeuren - behalve dan zijn huiskwekerij en de vervalste papieren - niets te maken hebben gehad omdat hij die tijd in Spanje verbleef. Bewijs heeft hij daar overigens niet voor. De uitspraak is op 12 april.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (1-4-2019 om 08:42)
25 jaar lijkt mij beter. Als er geen hoge straffen worden gegeven dan gaat het gewoon weer verder.