www.hvzeeland.nl

Slachtoffer 2 uur bekneld bij ongeluk

Toegevoegd: 30-03-2019, 07.42 uur

Slachtoffer 2 uur bekneld bij ongeluk
Door: Manfred Berrevoets

RETRANCHEMENT - Bij een eenzijdig ongeval in Retranchement is in de nacht van vrijdag op zaterdag één persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer kon na twee uur uit het voertuig worden bevrijd.

Rond 03.40 uur raakte een bestuurder van een Belgische personenauto van de weg, reed van een dijk en botste tegen een boom. Het ongeluk vond plaats op de Stelledijk net na de kruising met de Cadzandseweg en de Groene Weg.

De brandweer rukte met groot materieel uit omdat één van de inzittenden bekneld zat. Zo werd er onder andere een hulpverleningsvoertuig met een kraan en een hoogwerker ingezet. Om het slachtoffer te bevrijden heeft de brandweer de auto van de boom getrokken. Hierna is het slachtoffer uit het wrak geknipt. Na ruim twee uur kon de gewonde naar het ziekenhuis worden gebracht. Een mobiel medisch team uit België verleende assistentie.

De tweede inzittende van het voertuig raakte volgens de politie niet gewond. Hij is naar het bureau gebracht voor een verklaring. Naar de toedracht van het ongeluk wordt nog onderzoek gedaan. De auto is weggesleept waarna de weg rond 07.00 uur weer kon worden vrijgegeven.