Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 74 km

Wielrenner ernstig gewond bij valpartij

Toegevoegd: 30-03-2019, 15.03 uur
Door: Manfred Berrevoets

IJZENDIJKE - De wielerwedstrijd Omloop van de Braakman is zaterdagmiddag stilgelegd vanwege een ernstige valpartij. Een wielrenner raakte daarbij ernstig gewond.


Meerdere ambulances en een traumahelikopter rukten even na 13.00 uur uit voor het incident op de Timmermansweg. De helikopter landde in een weiland naast de weg. Het traumateam heeft het ambulancepersoneel geassisteerd bij het stabiliseren van het slachtoffer voor transport in de ambulance. Het slachtoffer zou er ernstig aan toe zijn en is met een ambulance naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht.

De organisatie heeft besloten de wedstrijd niet meer opnieuw van start te laten gaan. De vele valpartijen in de beginfase en het ontbreken van voldoende medische begeleiding zorgden ervoor dat het onverantwoord was om voor de tweede keer het startschot te geven. Het is de 50e editie van de amateurklassieker.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren