Weerbericht:
Bewolkt en nat weekeinde
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 11 km

Aanvaring tussen cruiseschip en tanker bij Terneuzen

Toegevoegd: 01-04-2019, 01.27 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een aanvaring met een passagiersschip op de Westerschelde bij Terneuzen zijn vannacht diverse personen gewond geraakt.


De botsing vond rond 00.10 uur plaats nabij boei 22, ongeveer ter hoogte van de Churchilllaan. Het 135 meter lange en 12 meter brede Zwitserse riviercruiseschip Viking Idun kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met de 134 meter lange en 21 meter brede tanker Chemical Marketer, varend onder de vlag van de Malta. Beide schepen hebben schade boven de waterlijn en waren onderweg naar Gent (B). Er is geen sprake van lekkage.

Na de aanvaring zijn niet alleen flink wat sleepboten ter plekke gestuurd. De Veiligheidsregio Zeeland heeft namelijk conform het incidentbestrijdingsplan opgeschaald naar GRIP2. Dat betekent dat een Regionaal Operationeel Team (ROT) bijeen is in het kantoor van Veiligheidsregio Zeeland in Middelburg. Er is een Operationeel Leider van één van de aanwezige hulpdiensten aangewezen die de leiding heeft over alle aanwezige disciplines.

Bij de aanvaring zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland aan boord van het passagiersschip verschillende personen gewond geraakt. In het totaal waren er 171 passagiers aan boord. Eén slachtoffer is met een ambulance voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Dit betreft een bemanningslid van het schip.

Het Zwitserse cruiseschip ligt nu aan de steiger bij het Buitenhoofd van Terneuzen. Het schip is omringd door sleepboten. De Chemical Marketer ligt volgens MarineTraffic in de Put van Terneuzen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren