Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een lichte bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Berging deel gezonken schip gestart

Toegevoegd: 01-04-2019, 12.57 uur - Update: 01-04-2019, 13.14 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Op de Westerschelde bij Ritthem is Multraship begonnen met het bergen van het binnenvaartschip Cardium dat daar op 9 maart zonk.


De Cardium ligt ter hoogte van de Europaweg Zuid bij Ritthem op een diepte van zo’n twintig meter. Het schip verdween onder water tijdens een zware storm. De 39-jarige eigenaar van het schip, een man uit Rilland, kon worden gered. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Een tweede opvarende, een 43-jarige Filippijn, wordt nog altijd vermist. De autoriteiten denken dat zijn lichaam zich nog in het schip bevindt.

Op dit moment is Multraship bezig met het takelen van het voorschip. Duikers hebben dit losgezaagd van de rest van het schip. Besloten is om dit in delen naar boven te halen omdat vanwege eventuele aanwezige schade de bergingsoperatie te risicovol zou zijn. De verwachting is dat de berging van het 110 meter lange en 12 meter brede schip nog geruime tijd zal duren.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Par (1-4-2019 om 13:48)
Gelukkig is de vermiste gevonden. Eindelijk afsluiting voor familie en andere betrokkenen. @multraship, mooi staaltje werk weer!
Cookie-instellingen beheren