Weerbericht:
Wisselend bewolkt en lokaal een lichte bui. Vrijdag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Lichaam vermiste stuurman geborgen

Toegevoegd: 01-04-2019, 13.40 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Tijdens de berging van het gezonken binnenvaartschip Cardium is het lichaam gevonden van de vermiste 43-jarige Filippijnse stuurman.


Op dit moment is Multraship bezig met het takelen van het voorschip. Duikers hebben dit losgezaagd van de rest van het schip. Rond half twee werd het stoffelijk overschot uit het voorschip gehaald en aan boord van een politievaartuig gebracht. Inmiddels heeft Multraship toestemming gekregen om verder te gaan met bergen.

De Cardium ligt ter hoogte van de Europaweg Zuid bij Ritthem op een diepte van zo’n twintig meter. Het schip verdween onder water tijdens een zware storm. De 39-jarige eigenaar van het schip, een man uit Rilland, kon wel worden gered. Hij mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (1-4-2019 om 22:30)
Ongeveer 8 uur na het ongeval hebben duikers het wrak geïnspecteerd maar niets aangetroffen. Vreemd is het wel dat er niet meer pogingen zijn ondernomen om dit wrak grondig te doorzoeken.
Miranda Wisse (1-4-2019 om 15:05)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden van deze man. Ook voor de schipper die zijn collega is verloren
Cookie-instellingen beheren