Weerbericht:
Bewolkt en soms wat (mot)regen. Morgen buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Voorschip gezonken Cardium uit water

Toegevoegd: 01-04-2019, 15.58 uur
Door: Roland de Jong

RITTHEM - Bij Ritthem is vanmiddag het voorste deel van het gezonken binnenvaartschip Cardium uit de Westerschelde getakeld en op een groot ponton gezet. Bij de berging werd ook een lichaam gevonden. Vrijwel zeker gaat het om dat van het vermist geraakte Filipijnse bemanningslid.


De Cardium ligt op zo’n twintig meter diepte, ter hoogte van de Europaweg Zuid bij Ritthem. Het 110 meter lange en 12 meter brede schip verging op 9 maart tijdens een storm. Duikers hebben de afgelopen tijd voorbereidende werkzaamheden verricht. Ook hebben zij het voorschip losgezaagd van de rest van het schip. Dit was nodig omdat de bergingsoperatie anders te risicovol zou zijn. Halverwege de middag kon het voorschip volledig uit het water worden getild.

Voordat het schip uit het water werd gehaald, werd eerst gezocht naar de vermiste opvarende. Rond half twee werd het aangetroffen stoffelijk overschot geborgen en aan boord van een politievaartuig gebracht. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om de vermiste 43-jarige stuurman. Het stoffelijk overschot moet nog wel worden geïdentificeerd.

Toen het noodlot toesloeg was ook de 39-jarige eigenaar van het schip aan boord. Deze uit Rilland afkomstige man werd opgepikt door de bemanning van één van de te hulp geschoten boten. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht maar mocht na behandeling dezelfde dag nog naar huis.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren