Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 14 km

Politie gaat controleren vanuit touringcar

Toegevoegd: 01-04-2019, 17.27 uur - Update: 01-04-2019, 17.34 uur
Politie gaat controleren vanuit touringcar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het klinkt wellicht als een 1-aprilgrap: de politie die op smartphonegebruik in het verkeer controleert vanuit een touringcar. Maar niets is minder waar. In andere regio's is deze manier van controleren namelijk al eerder ingezet én met flink wat boetes als resultaat.


"In een touringcar zit je hoog. Daardoor kunnen we goed in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus wordt gevolgd door agenten in onopvallende auto’s en - motoren. Als de waarnemers vanuit de bus een (vrachtwagen)chauffeur met een smartphone bezig zien achter het stuur, geven deze dit door en de overtreder wordt dan staande gehouden en bekeurd", zo legt de politie uit.

Bij eerdere controles in andere regio's zijn al behoorlijk wat bekeuringen uitgedeeld. In Gelderland werden afgelopen zomer bij twee controles in totaal zo'n 750 boetes uitgeschreven. De touringcar met volgauto of -motor rijdt tot september door heel Zeeland en Brabant.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (2-4-2019 om 09:16)
Een leuk mar ook kostbaar initiatief. En enkel van toepassing op meerbaans wegen. Een andere optie is weer terug naar een (onopvallende) Transporter Je zit dan ook hoger en hebt zicht op bestuurders van personenauto's. Ben het eens met eerdere reflectanten dat er ook aandacht geschonken dient te worden op andere plaatsen dan snelwegen en wat mij betreft mag de sanctie op overtredingen best wat hoger en bij recidive innemen van de rijbevoegdheid. Een landelijke registratie is dan wel noodzakelijk. Ben bang dat er nog een lange weg is te gaan voordat er een gedrachtswijziging heeft plaats gevonden.
Toch goed van de Politie (2-4-2019 om 09:15)
Er gebeuren zoveel ongevallen door het gebruik van de GSM dat dit middel een goed bedacht middel is. En wat het milieu betreft, de meeste bussen rijden toch op aardgas? Of zijn ze ook al van het gas af?
Biggetje (2-4-2019 om 08:12)
Heel goed dat alles ingezet wordt om deze telefonerende en appende bestuurders gepakt worden. @ Willem ben het met je eens.
Zeeuwse Willem (1-4-2019 om 20:07)
Beetje kleinzielige methode. Gebruik de camera's boven de wegen. Net zo effectief en zeker goedkoper. Maar ga ook eens achter de boeren aan. Zoals die rondrijden....... Of degene die zo lekker in- of uitvoegen.
Zeeuwse showride (1-4-2019 om 20:02)
@wegmisbruikers, milieu-vriendelijk is zo'n touringcar op diesel misschien niet, dat zijn mijn benzine-oldtimers ook niet ;) Bekeuren op het gebruik van een telefoon achter het stuur kunnen ze echter niet vaak genoeg doen:) dat soort gebruikers zijn een bedreiging voor mij, m'n dure wagens en m'n vrienden
willem (1-4-2019 om 19:07)
boetes zijn veel te laag. eerste keer: 1.000 euro--2de keer 5.000 euro--derde keer auto en rijbewijs innemen en opnieuw examen laten doen. auto openbaar verkopen. om die lage boete maken ze zich niet druk.
Cookie-instellingen beheren