Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie gaat controleren vanuit touringcar

Toegevoegd: 01-04-2019, 17.27 uur - Update: 01-04-2019, 17.34 uur
Politie gaat controleren vanuit touringcar
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het klinkt wellicht als een 1-aprilgrap: de politie die op smartphonegebruik in het verkeer controleert vanuit een touringcar. Maar niets is minder waar. In andere regio's is deze manier van controleren namelijk al eerder ingezet én met flink wat boetes als resultaat.


"In een touringcar zit je hoog. Daardoor kunnen we goed in auto’s kijken en bovendien ook vrachtwagenchauffeurs controleren. De bus wordt gevolgd door agenten in onopvallende auto’s en - motoren. Als de waarnemers vanuit de bus een (vrachtwagen)chauffeur met een smartphone bezig zien achter het stuur, geven deze dit door en de overtreder wordt dan staande gehouden en bekeurd", zo legt de politie uit.

Bij eerdere controles in andere regio's zijn al behoorlijk wat bekeuringen uitgedeeld. In Gelderland werden afgelopen zomer bij twee controles in totaal zo'n 750 boetes uitgeschreven. De touringcar met volgauto of -motor rijdt tot september door heel Zeeland en Brabant.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wegmisbruikers (1-4-2019 om 18:50)
inderdaad pas nog bij wegmisbruikers op tv gezien, tonge jonge hoever gaan we om maar te kunnen bekeuren? En at kost dat wel niet tevens zijn die grote dingen nou ook niet echt milieu vriendelijk of el dan?
Cookie-instellingen beheren