Weerbericht:
Sluierwolken, in het noorden kans op een mistbank, overdag zonnig.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Wegpiraat aan de kant gezet in Hulst

Toegevoegd: 01-04-2019, 23.34 uur
De automobilist bleek onder invloed te hebben gereden.
De automobilist bleek onder invloed te hebben gereden.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft maandag in Hulst de bestuurder van een Audi RS7 aan de kant gezet omdat deze zeer verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoond zou hebben. Hij bleek onder invloed te zijn.

Volgens de politie kwamen de afgelopen drie dagen verschillende meldingen over de bewuste auto bezig. Maandagmiddag kwamen weer verschillende meldingen binnen. Dit keer kon het voertuig aan de kant worden gezet. De beginnend bestuurder bleek onder invloed te zijn. Van de automobilist is bloed afgenomen. Dit zal door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden onderzocht.

De Audi, een voertuig met een cataloguswaarde van meer dan 200.000 euro, bleek volgens de politie te zijn gehuurd. In overleg met het Openbaar Ministerie werd besloten de auto direct terug te geven aan het verhuurbedrijf.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
geef hem een brommobiel (6-4-2019 om 09:33)
goed plan @ kees, hou die auto maar een half jaar in beslag of verkoop die via de domeinen. dan denkt die verhuurder voortaan wel 2 keer na voordat die racemonsters verhuurt aan snotneuzen die de brommer nog niet eens ontgroeid zijn.
12 kW cv ketel (foei!) vs 413 kW benzineslurper (wenselijk) (6-4-2019 om 09:27)
Welk verhuurbedrijf verhuurt zo een racemonster dan aan een beginnend bestuurder ? Moet daar ook niet eens wat verstand in die lege bovenkamer gepraat worden of moet dit allemaal maar kunnen om dat beetje winst van de verhuur te schrapen ? Ik vind zowiezo dat alle auto's boven 45 kW onzinnige milieu vernietiging zijn en dus totaal anders belast dienen te worden. Maar ja, het millieubewuste kabinet weigerd dat in te voeren en belast liever elke burger met hun milliekul verhaaltjes. Dit soort auto's verspilt per rit meer energie dan een gemiddeld woonhuis in een week, en voor dat soort moet iedereen belasting bloeden en zich diep in de schulden steken. Stem daar maar op want u wil toch ook een "stink status" auto van 2 ton in de garage ?
john (5-4-2019 om 14:38)
Rijbewijs van deze jongen ongeldig verklaren ,en opnieuw lessen laten nemen ,en dan maar eens kijken of hij geschikt is om een auto te besturen ,wat ik dus sterk betwijfel ,
Kees (4-4-2019 om 19:10)
Het verhuurbedrijf treft geen blaam. Je mag elke auto meegeven die je verhuurt ook aan een beginnend bestuurder. Ik mag met 15 jaar rijervaring ook een Ferrari F40 huren als ik de 3000 euro per dag kan ophoesten maar ik ben niet in staat hem te beheersen. Maar verhuurd mag hij worden. Rijd je hem in de prak dan is hij verzekerd. Ik dit geval bij zeer gevaarlijk rijgedrag zou ik als politie de wagen in beslag genomen hebben en verbeurd verklaard. Kan de man het verhuurbedrijf terug betalen
Steen (4-4-2019 om 18:24)
@joop: Ik kan inderdaad niet in een rs7 rijden maar D.L ook niet zoals we gezien hebben. Ik wil ook helemaal niet in zo'n auto rijden. Onze auto is prima geschikt om in te rijden
Grimbergen (3-4-2019 om 13:55)
Mooie auto toch. Maar nu even de vraag: hoe oud was de bestuurder, dit heb ik niet kunnen opmaken uit het bericht, je zal maar dik in de 40 jaar zijn en net je rijbewijs gehaald hebben, dan ben je ook een beginnend bestuurder toch. Je zal maar een top salaris krijgen van ruim € 200.000 per jaar, dan is het huren van dit karretje toch een peulenschil. Maar ja mocht dit een snottebakkje zijn van net 18 jaar, dan ga ik mij ook afvragen hoe dit allemaal mogelijk is.