Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in het zuid(oost)en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandje in machinekamer schip Terneuzen

Toegevoegd: 03-04-2019, 19.33 uur - Update: 04-04-2019, 07.03 uur
Brandje in machinekamer schip Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Aan boord van een schip dat lag afgemeerd in Terneuzen is woensdagmiddag brand ontstaan. Er raakte niemand gewond.


De brand woedde rond 17.15 uur aan de Beneluxweg. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland was brand ontstaan in de machinekamer. Er werd opgeschaald naar middelbrand en er kwamen meerdere brandweerwagens ter plekke.

De situatie bleek uiteindelijk wel mee te vallen. De brandweer kon rond 17.40 uur het sein 'brand meester' geven. De brand was op dat moment ook al geblust. Door de snelle inzet van blusschuim en het zogeheten Cobra-systeem (waarmee gaten gemaakt kunnen worden zodat via dia gaten geblust kan worden), kon erger worden voorkomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Alfred (3-4-2019 om 20:49)
Dat is al de 2e keer. Vorige week ook al, toen hadden de werklui het zelf al geblust voor de brandweer er was.