Explosieven gevonden Waterdunen Breskens

Toegevoegd: 04-04-2019, 18.00 uur

Explosieven gevonden Waterdunen Breskens
© Foto: Wilco Roeleven (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In het gebied Waterdunen bij Breskens zijn tijdens een vooronderzoek twee niet gesprongen explosieven gevonden. Het gaat om twee 500 pond lbs vliegtuigbommen van Engelse makelij.

De gemeente Sluis laat weten dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) de explosieven heeft geïdentificeerd en veiliggesteld. Er is dan ook geen gevaar voor de omgeving. De explosieven moeten nog wel worden geruimd. Dit zal op dinsdag 16 april gaan gebeuren.

"De ruiming vindt plaats binnen het werkgebied van Waterdunen. Hierdoor is de overlast voor de omgeving zeer beperkt. Ontruiming van het naastgelegen vakantiepark en de daaraan grenzende woonwijk is niet nodig", aldus de gemeente.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750