Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Controles: 27 boetes en 9x onder invloed drugs

Toegevoegd: 05-04-2019, 10.55 uur
De controle in Vlissingen vond plaats bij de De Willem Ruysstraat.
De controle in Vlissingen vond plaats bij de De Willem Ruysstraat.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij controles in Middelburg en Vlissingen heeft de politie donderdag 27 bekeuringen uitgedeeld. Negen personen reden onder invloed van drugs.


De controle startte rond 15.30 uur op de Schietbaan naast de N57 in Middelburg. In twee uur tijd werden 52 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde 16 bekeuringen op, onder meer voor het rijden zonder gordel (2x), het rijden met te gladde banden (2x), het telefoneren tijdens het rijden (2x), het niet kunnen tonen van een rijbewijs (2x) en het negeren van rood licht (ook 2x).

De politie constateerde ook dat een bromfietser ten onrechte op het fietspad reed, dat personen geen voorrang verleenden (2x), tegen de richting een eenrichtingsweg inreden en een onjuist kenteken voerden. Verder bleek iemand te rijden zonder rijbewijs. Er werd ook vier keer proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs.

Vlissingen
In Vlissingen werd tussen 18.00 uur en 20.30 uur gecontroleerd op de Willem Ruysstraat. Hier werden 34 voertuigen aan een controle onderworpen. Hierbij bleken drie personen geen rijbewijs te kunnen tonen. Ook bleek een kind zonder het benodigde stoeltje in een auto te zitten. Verder bleek iemand met een verlopen rijbewijs rond te rijden en ook hier werd iemand betrapt op het telefoneren tijdens het rijden.

Er werd ook bekeurd voor het ontbreken van een achteruitkijkspiegel op een bromfiets. Verder gaf één persoon geen richting aan en maakte een geluidsinstallatie zoveel onnodig lawaai dat ook hiervoor een boete werd uitgedeeld. Bij de controle in Vlissingen bleken vijf personen onder invloed van drugs te rijden.

Bij de actie was ook een GGD-arts aanwezig. Deze kon waar nodig direct bloed afnemen als verdachten een 'positieve' uitslag hadden bij de speekseltest voor drugs. Eén persoon weigerde de bloedproef. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Farmaindustrie (6-4-2019 om 05:27)
En die farma industrie dan.. Heledagen rijden mensen onder invloed van medicijnen.. Maar daar mag men niet aankomen want dat is van het legale drugskartel
Dubbelcluts (5-4-2019 om 15:07)
En nog worden er lap middeltjes gebruikt om te straffen, en wij die zich daar niet mee inlaten worden dagelijks door toedoen van deze slappe houding in Den Haag blootgesteld aan dit gedrag op de weg. oppakken en achter de tralies er mee, dan zal het snel verminderen, maar nee gewoon een bonnetje dan komt er weer geld binnen, en de gewone burger, laat die toch in zijn sop gaar koken. Van boven en van onderaf aanpakken, maar wel keihard. bumper;
KeeK (5-4-2019 om 14:17)
Goedzo !!! Doe dit elke week maar ! 34 voertuigen in Vlissingen ? Waarvan 5 met drugs op reden ? Dat is grofweg dus 1 op de 6 dus ! Als je dat omrekent naar landelijk zouden er dus 3 miljoen mensen dagelijks met drugsgebruik aan het verkeer deelnemen, aangezien ik in Vlissingen woon geloof ik dat direct want ik zie het dagelijks en ruik het ook als ze langsrijden !!!
Marco (5-4-2019 om 11:24)
Heel goed. Veel vaker zulke conroles doen. Procentueel gezien is het schrikbarend hoeveel overtredingen er begaan zijn. Zulke verkeersdeelnemers rijden dus regelmatig rond je op de wegen...
Ja-Ja (5-4-2019 om 11:17)
Een Duimpie voor de Politie. Pak ze maar aan.