Vrachtwagenchauffeur rijdt te lang non-stop

Toegevoegd: 05-04-2019, 18.28 uur

Vrachtwagenchauffeur rijdt te lang non-stop
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - Op de A58 bij Goes heeft de politie vandaag een vrachtwagenchauffeur betrapt die het niet zo nauw nam met de rij- en rusttijdenwet.

De chauffeur werd aan de kant gezet door het team verkeer Zeeland-West-Brabant. De chauffeur bleek vandaag bijna vijf uur aaneengesloten achter het stuur had gezeten. Nadere controle wees uit dat de man donderdag ruim zes uur zonder pauze had gereden.

De agenten hebben een boeterapport opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rob (12-4-2019 om 14:02)
als een fabrieksarbeider een half uurtje langer doorgaat om het werk af te maken krijgt hij een schouderklop en een financiele beloning daarvoor als wij een half uurtje doorrijden worden we hier weggezet als crimineel en krijgen een boete op de koop toe .............................denk na mensen , we zijn niet alle vroomser dan de paus........!!
Erik (9-4-2019 om 10:19)
Stelletje moraalridders hier. Straks met de zomervakantie weer in één ruk naar spanje of Italië in de auto.dat kan dan weer geen kwaad zeker?
cees (8-4-2019 om 17:24)
het rijdend bellen is pas echt een ramp die vrachtwagenboys zitten continu te bellen en te appen je zal overeden worden door zo een aso
bram goeree (8-4-2019 om 12:21)
oke zo te lezen neemt de chauffeur het niet te nauw met de rust tijden .dat is niet goed dus een bekeuring is dus terecht .maar om dan gelijk hier te zetten dat celstraf en intrekken van het rijbewijs is zwaar overdreven vind ik .er gebeuren wel ergere dingen voornamelijk door buitenlandse chauffeurs .en het zou misschien ook wel eens tijd worden voor behoorlijke parkings voor vracht wagens want daar ontbreekt het aan .en nee ik ben geen vrachtwagen chauffeur maar heb wel respect voor hun want zij bevoorraden Nederland .dus bekeuren oke maar niet zo een ophef hierover
Vlissinger (7-4-2019 om 10:01)
Regels zijn nou eenmaal regels. Hou je eraan of accepteer de boete, hoe belachelijk sommige regels ook zijn. Als je 55 rijd waar 50 mag krijg je ook een boete terwijl het gevaar niet in gedrang komt... gedeelte mee eens over de sleurhutten, maar ik heb liever een auto met sleurhut die in slaap valt en achterop me rijd, dan een 50ton beladen vrachtwagen met 80km/u!!!!
Barre gaander (6-4-2019 om 21:59)
Tegenwoordig worden we wel als criminelen behandeld met name in België en Frankrijk. Zolang er niks gedaan word aan die overvolle parkeerplaatsen zal het ook niet veranderen! Uiteindelijk zijn wij ook alleen maar onderweg om een boterham te verdienen... Ga boeven vangen