Pepperspray ingezet bij luidruchtig feestje

Toegevoegd: 07-04-2019, 11.55 uur

Pepperspray ingezet bij luidruchtig feestje
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - Om twee agressieve personen aan te houden na een melding van geluidsoverlast heeft de politie zaterdagavond in Wemeldinge pepperspray moeten gebruiken.

Agenten werden rond 23.15 uur op pad gestuurd omdat vanuit de aanbouw van een woning langdurig harde muziek te horen was. Ter plekke bleek een groepje mensen een gezellige avond te houden waarbij ook de nodige alcoholische dranken werden genuttigd.

De bewoners werden door de politie aangesproken op het volume van de muziek maar in plaats van de stereo zachter te zetten ging de volumeknop verder naar rechts. Hierop zette één van de agenten de muziek uit en werd de man des huizes gevraagd zijn identiteitsbewijs te tonen.

De man wilde niet meewerken en sloeg volgens de politie buitenproportionele taal uit. Hierop kwam het feestje definitief ten einde. De agenten hielden de man aan maar tegelijkertijd probeerde de vrouw des huizes de arrestatie te verhinderen. De zaak escaleerde vervolgens dusdanig dat de agenten pepperspray moesten inzetten om de beide personen onder controle te krijgen.

De twee werden geboeid afgevoerd en overgebracht naar een politiecellencomplex. Tijdens het vervoer hier naartoe werden de agenten meerdere malen beledigd en bedreigd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (7-4-2019 om 13:21)
Voorlopig laten zitten!
k (7-4-2019 om 13:06)
wat een stelletje sukkels, als ze gewoon de muziek zachter hadden gezet was er niks aan de hand maarja sommigen zijn zo dom dat ze gelijk het hele feestje moeten verpesten voor zichzelf
Klaas (7-4-2019 om 12:56)
Even de wapenstok hanteren dan worden ze vanzelf weer rustig ;)
Anoniempje (7-4-2019 om 12:38)
Stoere boyss hoor, met pepperspray feestje verstoren jongejonge geen knuppeltjes meer;)