www.hvzeeland.nl

Letsel bij botsing Hoofdplaat, auto bijna op terras

Toegevoegd: 07-04-2019, 17.37 uur - Update: 07-04-2019, 22.10 uur

Letsel bij botsing Hoofdplaat, auto bijna op terras
Door: Roland de Jong

HOOFDPLAAT - In Hoofdplaat zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto’s. Eén voertuig klapte tegen de terrasafscheiding van een horecagelegenheid.

Het ongeluk gebeurde rond 15.05 uur ter hoogte van hotel-café-restaurant De Vriendschap, vlakbij de kruising van de Kersenlaan en de Achterweg. Ter plekke kwamen een Nederlandse Volkswagen Golf en een Volkswagen Bora met Poolse kentekenplaten met elkaar in botsing.

Volgens de politie was een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats met zijn voertuig op de verkeerde weghelft terechtgekomen en raakte hij vervolgens frontaal in botsing met een tegemoetkomende auto.

De Nederlandse auto kwam tot stilstand tegen een glazen terrasafscheiding, welke hierdoor beschadigd raakte. Volgens de politie werden twee personen met ambulances naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Het gaat om de 30-jarige veroorzaker en de bijrijder van de andere personenauto. Op het terras raakte niemand gewond.

Volgens de politie is een GGD-arts ingeschakeld om van de 30-jarige man in het ziekenhuis een bloedproef af te nemen omdat wordt vermoed dat deze onder invloed achter het stuur zat. Nadat de verkeerspolitie de situatie in kaart had gebracht is een bergingsbedrijf opgeroepen om de voertuigen te takelen.

Rond 17.00 uur was de weg weer vrij.