Weerbericht:
Helder, van het oosten uit wolkenvelden, overdag wisselend bewolkt en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Lekkage perazijnzuur in ziekenhuis Terneuzen

Toegevoegd: 08-04-2019, 15.56 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - In het ziekenhuis van Terneuzen heeft iemand vanmiddag perazijnzuur over haar hand gekregen. De brandweer heeft het zuur opgeruimd.


Volgens René Maas, woordvoerder van het ZorgSaam-ziekenhuis, was de medewerkster in een ruimte bezig om vanuit een jerrycan het perazijnzuur bij te vullen dat wordt gebruikt voor de reiniging van scopie-instrumenten.

De medewerkster kreeg wat van het zuur op haar hand en ook kwam er wat op de grond terecht. Rond 14.40 uur werd de brandweer gealarmeerd. Die heeft met perslucht om en met handschoenen aan het zuur opgeruimd. De hand van de vrouw kon direct op de spoedeisende hulp van hetzelfde ziekenhuis worden gespoeld. Ze kon vervolgens weer aan het werk en heeft volgens Maas geen letsel overgehouden aan het incident.

De bezoekers van het ziekenhuis hebben, afgezien van de brandweerwagens die voor de deur stonden, niets van het incident gemerkt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jose (8-4-2019 om 21:19)
Ik vind het vreemd dat als een bedrijf, en dat is een ziekenhuis ook wel werkt met dat spul maar geen middelen heeft om het bij kleine ongelukjes zelf op te ruimen. We hebben het niet over enorme gifwolken nietwaar?
Eddy de Kort (8-4-2019 om 16:20)
Hmmm, dat is niet best he, geen PB gedragen dus, ik neem aan dat dit wel in de voorschriften staat he, dat zijn minpuntjes hoor voor die vrouw he, aantekening op de kaart he.
Cookie-instellingen beheren