Weerbericht:
Vannacht regen, overdag buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoeksraad onderzoekt gaslek Vopak

Toegevoegd: 09-04-2019, 12.27 uur
Destijds werden zestig mensen uit voorzorg geëvacueerd.
Destijds werden zestig mensen uit voorzorg geëvacueerd.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

NIEUWDORP - De Onderzoeksraad voor Veiligheid is een onderzoek gestart naar het grote gaslek op 1 februari bij Vopak Terminal aan de Frankrijkweg in Nieuwdorp.


Op de bewuste vrijdag ontsnapte bij het bedrijf in havengebied Vlissingen-Oost volgens de raad een grote hoeveelheid van het zeer licht ontvlambare gas 1,3-butadieën. "Vanwege de omvang van de emissie betreft dit een verplicht onderzoek voor de Raad. De Raad onderzoekt hierbij de oorzaak van de emissie en bekijkt welke lessen er te leren zijn", zo legt een woordvoerder uit.

Nadat het gaslekkage was ontdekt, werd een sprinkler ingezet om verdere verspreiding te voorkomen. De hulpdiensten schaalden op naar GRIP 2 en zestig mensen werden uit voorzorg geëvacueerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren