Weerbericht:
Zonnig en warm, morgen overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Aangereden jongetje(3) stak plots over

Toegevoegd: 09-04-2019, 15.38 uur
Het ongeval in Vlissingen gisteren.
Het ongeval in Vlissingen gisteren.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Het driejarige jongetje dat gisteren werd aangereden in Vlissingen stak vermoedelijk zonder te kijken, tussen auto’s door, de straat over. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.


Het ongeval vond rond 17.30 uur plaats in de Duijvendrechtstraat. Een 37-jarige Vlissinger, die met zijn auto door de straat reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Direct zijn hulpdiensten gewaarschuwd door omstanders. Ook werd een traumahelikopter gewaarschuwd, maar die werd afgemeld toen bleek dat het jongetje door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. Daar moest hij een nachtje blijven ter observatie. Over zijn toestand is niets bekend.

Agenten hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Van de bestuurder van de auto is een blaastest afgenomen. De man bleek niet te hebben gedronken. Ook werd een speekseltest van hem afgenomen. Uit die test bleek dat de man sporen van THC in zijn speeksel had zitten.

Op het politiebureau is bloed van de man afgenomen door een arts. Dit wordt opgestuurd naar het NFI. Dat instituut gaat onderzoeken in hoeverre de man (nog) onder invloed was van THC. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en kreeg een rijverbod van 24 uur. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (12-4-2019 om 08:43)
@Popeye , ja THC is inderdaad een "nieuwtje" in de controle wereld... Rijden onder invloed van wiet is strafbaar. Met de speekseltest die per 1 juli 2017 is ingevoerd is de pakkans een stuk groter geworden ik zelf heb begrepen van iemand die na 8 uur slapen ging rijden, een controle kreeg, hij had 4 NG en je mag maar 3 NG hebben als maximum... terwijl deze persoon geen last meer had van het (stoned) zijn... goedpraten kan je het niet, maar het is net zoals met drank, sommige zijn na 1 consumptie al onder "invloed" terwijl anderen niets merken.
Theo_opnu (11-4-2019 om 22:46)
@Kees wat heb ik een hekel aan zulke kortzichtige opmerking en! Nog nooit in het verkeer geweest? Of mogen komen? Stel je de RAMP voor dat je normaal autorijdt en ineens een boem hoort....... sterkte voor alle betrokkenen..incl de mensen met opmerking en als de uwe
Hippo (11-4-2019 om 10:33)
Vreselijk als zoiets gebeurt. Ben je broodnuchter, kun je dit ook niet voorkomen.
Popeye (10-4-2019 om 10:42)
@jokko: inderdaad, vreemd dan ook dat op het gebruik van pillen die 'de rijvaardigheid beinvloeden', toch het leeuwedeel van de invloed op t verkeer, totaal niet wordt gecontroleerd, laat staan bestraft, vindt u niet?! Die thc-test lijkt op deze manier een nieuw melkkoetje ..
Vlissinger (9-4-2019 om 23:05)
@ad: het gebruik van drug in het verkeer kan je reactie vermogen negatief beïnvloeden en dus tijdens de botsing omdat je later remt nog een snelheid van (bijvoorbeeld) 20 hebben ipv 10 als je net die halve seconde sneller kan reageren! Met 1800kg tegen een 3 jarige kan dat leven of dood betekenen. Dus drugs in het verkeer ik mag hopen dat meneer aan de grootste schandpaal gehangen wordt..
niet nodig (9-4-2019 om 21:45)
Ik hoop dat het jongetje niet te veel mankeert en snel naar huis mag. Maar als de bestuurder niet heeft gedronken of druks gebruikt moet je geen 24 uur rijontzegging op leggen. Een kind is niet voorspelbaar maar je kan niet zien wat er tussen auto,s gebeurd. Ik hoop voor de bestuurder dat het proces-verbaal niet in zijn nadeel komt.