www.hvzeeland.nl

Aangereden jongetje(3) stak plots over

Toegevoegd: 09-04-2019, 15.38 uur

Aangereden jongetje(3) stak plots over
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Het driejarige jongetje dat gisteren werd aangereden in Vlissingen stak vermoedelijk zonder te kijken, tussen auto’s door, de straat over. Dat heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

Het ongeval vond rond 17.30 uur plaats in de Duijvendrechtstraat. Een 37-jarige Vlissinger, die met zijn auto door de straat reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Direct zijn hulpdiensten gewaarschuwd door omstanders. Ook werd een traumahelikopter gewaarschuwd, maar die werd afgemeld toen bleek dat het jongetje door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd kon worden. Daar moest hij een nachtje blijven ter observatie. Over zijn toestand is niets bekend.

Agenten hebben ter plaatse onderzoek gedaan. Van de bestuurder van de auto is een blaastest afgenomen. De man bleek niet te hebben gedronken. Ook werd een speekseltest van hem afgenomen. Uit die test bleek dat de man sporen van THC in zijn speeksel had zitten.

Op het politiebureau is bloed van de man afgenomen door een arts. Dit wordt opgestuurd naar het NFI. Dat instituut gaat onderzoeken in hoeverre de man (nog) onder invloed was van THC. Hij heeft een verklaring afgelegd op het politiebureau en kreeg een rijverbod van 24 uur. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt.