www.hvzeeland.nl

Politie doet extra onderzoek dodelijk ongeluk

Toegevoegd: 10-04-2019, 19.19 uur

Politie doet extra onderzoek dodelijk ongeluk
Door: Manfred Berrevoets

GOES - De politie en het Nederlands Forensisch Instituut gaan volgende week dinsdag opnieuw onderzoek doen op de plaats van het fatale ongeluk in Goes waarbij twee mensen om het leven kwamen.

Vanwege dit onderzoek is de Van de Spiegelstraat op dinsdag 16 april van 19.00 tot 03.00 uur vanaf rotonde Admiraalsplein t/m rotonde Kazerneplein volledig afgesloten voor al het verkeer. Ook de overgang Kloetingseweg is deze periode afgesloten. De Gemeente Goes laat weten dat het onderzoek van de politie is in samenwerking met het NFI. Zij zullen hierbij onder andere rijproeven- en aanvullend onderzoek uitvoeren. Voor al het verkeer gelden omleidingsroutes. Deze worden aangegeven met bebording.

Eind oktober kwamen een 33-jarige vrouw uit Goes en haar 30-jarige Macedonische vriend om het leven. Ze zaten samen op één fiets toen ze werden aangereden. Door de klap van de aanrijding kwamen ze meters verderop op het wegdek terecht.

De verdachte had vier keer te veel gedronken. Hij was toen 19 jaar en had al een strafrechtelijk verleden in het verkeer. De nu 20-jarige automobilist heeft een tijd in voorarrest gezeten, maar mag onder strenge voorwaarden zijn zaak sinds 3 april thuis afwachten.

Morgen kijkt de rechtbank naar de stand van het onderzoek bij de volgende pro-formazitting. Een inhoudelijke behandeling, waarbij de strafeis bekend wordt, start op z'n vroegst tegen de zomer. Bij die behandeling worden de resultaten van het aanvullende onderzoek meegenomen.