Weerbericht:
Zonnig en warm, morgen overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeiljacht gestrand na uitwijkmanoeuvre

Toegevoegd: 12-04-2019, 11.26 uur
De KNRM bij het zeiljacht.
De KNRM bij het zeiljacht.
© Foto: KNRM Hansweert
Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - De reddingboot Jan van Engelenburg is donderdagmiddag uitgevaren voor een zeiljacht in problemen. Door een uitwijkmanoeuvre belandde een zeiljacht met aan boord één opvarende op een strekdam nabij boei 81-A.


Het zeiljacht maakte water en het roer raakte beschadigd. Het Kustwachtcentrum alarmeerde de vrijwilligers van KNRM reddingstation Hansweert. Ter plaatse lag het zeiljacht al geheel droog. Omdat het zeiljacht wel water had gemaakt zijn twee pompen aan boord gezet en bleef de reddingboot stand-by.

Met opkomend water kon het zeiljacht zelfstandig loskomen. De inzet van de pompen bleek niet meer nodig. Onder begeleiding van patrouillevaartuig RWS 79 heeft het zeiljacht zijn tocht zelfstandig vervolgd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750