www.hvzeeland.nl

Agent gewond bij arrestatie winkeldief

Toegevoegd: 12-04-2019, 11.30 uur

Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Donderdagavond is in een woning aan de Rentmeesterlaan in Middelburg een winkeldief aangehouden. Een agent en de man raakten hierbij licht gewond.

Rond 19.45 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een diefstal in een winkel aan de Pottenbakkerssingel. De dief werd betrapt en rende daarna zonder buit naar buiten. Uit onderzoek bleek dat het ging om een 39-jarige inwoner uit Middelburg. Tevens bleek dat hij nog 41 dagen gevangenisstraf te goed had.

Agenten gingen naar een woning aan de Rentmeesterlaan. Ze werden door de bewoonster binnengelaten en troffen de man aan, ondanks dat hij zich op zolder verstopt had. Hij werd aangehouden. Toen ze hem wilden boeien, sprong hij door het trapgat en rende de voortuin in. Een van de agenten wist hem daar te achterhalen. Hierna ontstond een worsteling, waarbij beiden licht gewond raakten.

Uiteindelijk kon de man worden geboeid en naar een politiecellencomplex gebracht worden. Zowel de man als de agent zijn medisch onderzocht en behandeld. De Middelburger zit nog vast en wordt vrijdag verhoord. Ook wordt nog een aangifte opgenomen bij de winkel.