Celstraf voor wietkwekerij en drugshandel

Toegevoegd: 12-04-2019, 19.07 uur

Celstraf voor wietkwekerij en drugshandel
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 27-jarige W. van D. uit Philippine is vrijdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een celstraf van een jaar en het betalen van een schadevergoeding van in totaal 2423 euro. Ook werd zijn auto verbeurd verklaard en gaat justitie hem 'plukken' voor 36.949,00 euro.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van twee jaar geëist. Ook wilde ze dat Van D. een rijontzegging van een jaar opgelegd moest krijgen. Daarnaast eiste ze een schadevergoeding van 2509 euro en de ontnemingsvordering van 44.800 euro en een rijverbod van één jaar.

Van D. kwam twee jaar geleden in beeld dankzij zijn hennepkwekerij met 506 planten en het bezit van drie kilo hennep. Bij zijn aanhouding bijt hij een agent in zijn hand. Verder wordt Van D. veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij een inbraak uit een chalet in Hoek waar ook nog eens zes kilo hennep wordt aangetroffen die aan Van D. wordt toegeschreven.

Een maand later zien agenten een auto zonder kentekenplaten en wordt Van D. herkend. Van D. rijdt weg, de politie zet de achtervolging in en als hij in Philippine wordt klem gereden en hij weer probeert weg te rijden rijdt hij een agente aan. Als hij uiteindelijk wordt aangehouden blijken zijn rijbewijs en ID-kaart vervalsingen te zijn.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750