Weerbericht:
Zonnig, vrijdag overal tropisch warm
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 19 km

Vierde grote controle Arnestein Middelburg

Toegevoegd: 12-04-2019, 21.27 uur
Vierde grote controle Arnestein Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Gisteren vond de vierde integrale controle plaats op het bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. Gemeente Middelburg, Politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit voerden de controle gezamenlijk uit.

Tijdens de controle zijn zes bedrijven/locaties bezocht. Er zijn overtredingen geconstateerd en zaken die nader onderzoek vragen. Het ging onder meer om kleinere en grotere overtredingen van de milieuwetgeving bij vijf bedrijven. Verder ziet de Belastingdienst aanleiding voor nader onderzoek bij drie bedrijven. Verder werden er veertien bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Eén persoon werd aangehouden voor het bezit van pepperspray. Verder heeft de controle veel informatie opgeleverd die kan worden gebruikt voor volgende controles laat een woordvoerder weten.

Doel van de controle was te komen tot een betere naleving van de geldende wet- en regelgeving en aanpakken van misstanden (ondermijning). Het uiteindelijke doel is te komen tot een bedrijventerrein waar (ondermijnende) criminaliteit zo veel mogelijk is uitgesloten en waar sprake is van naleving van de geldende wet- en regelgeving.

Deze controle en voorgaande controles hebben aangetoond dat strengere handhaving noodzakelijk is. “Met de acties willen we bereiken dat Arnestein een gezond bedrijventerrein blijft. Wij gunnen eerlijke bedrijven alle ruimte om te ondernemen op een plek waar ze met trots klanten en gasten kunnen ontvangen. We willen daarom voorkomen dat Arnestein een slechte naam krijgt. Dat willen we niet voor de ondernemers, maar ook niet voor de rest van Middelburg. Daar heeft iedereen last van. “, aldus burgemeester Harald Bergmann.

Ook deze controle was ingepland op basis van gegevens bij alle betrokken instanties en als gevolg van de afspraak tussen overheden vaker van dit soort gezamenlijke controles te doen. Gezien het resultaat van eerder gehouden controles is de kans groot dat er de komende tijd nog meer controles plaatsvinden op Arnestein.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (13-4-2019 om 09:29)
Top actie, hoogste tijd dat er een grote opruiming komt op arnestein. Vergeet ook vrijburg niet mee te pakken want daar zit ook genoeg wat niet klopt.