Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 11 km

Grote brand in bedrijfspand Koewacht

Toegevoegd: 13-04-2019, 09.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

KOEWACHT - Aan de Emmabaan in Koewacht woedt op dit moment een brand in het bedrijfspand van Linex Pro Grass. De brand is moeilijk te bestrijden.


Bij het bedrijf worden vezelplaten van vlas worden gemaakt. Drie personen waren nog in de loods toen de brand uit brak. De brandweer schaalde daarom op naar een grote brand. Alle personen konden snel in veiligheid worden gebracht. Nadat zij waren nagekeken in een ambulance bleek dat zij niet verder behandeld hoefden te worden. Een opgeroepen traumahelikopter is dan ook afgemeld.

Volgens de brandweer gaat het om een brand in de afzuiginstallatie van één van de loodsen. Omdat er binnen in de loods veel rook is heeft de brandweer moeite met het bereiken van de brandhaard. Voor het zoeken naar de brandhaarden worden warmtebeeldcamera's gebruikt. Er zijn onder andere drie blusvoertuigen, een hoogwerker en een watertankwagen ingezet. Een meetploeg is opgeroepen om de verspreiding van de rook te onderzoeken. Daarnaast is de Emmabaan is tussen Tragel en de Zwingelweg afgesloten.

Even na 09.00 uur laat de brandweer weten dat de inzet nog geruime tijd zal duren. Er is dan ook een extra blusvoertuig opgeroepen om het ingezette personeel te kunnen rouleren. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend gemaakt. Stichting Salvage komt ter plaatse om de eigenaar te ondersteunen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren