Weerbericht:
Vrij veel bewolking en vooral overdag buien. Woensdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand Koewacht zo goed als geblust

Toegevoegd: 13-04-2019, 18.31 uur
Rond 16.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.
Rond 16.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

KOEWACHT - De zeer grote brand bij Linex Pro Grass in Koewacht is grotendeels geblust. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven.


De brand ontstond rond 07.10 uur in het bedrijfspand aan de Emmabaan. Bij het bedrijf worden vezelplaten van vlas worden gemaakt. Het vuur bevond zich in de metalen buizen van de afzuiginstallatie en de zogenaamde filterhuizen.

De hele dag was de brandweer met ongeveer 20 voertuigen en 70 man personeel ter plaatse om de brand te bestrijden. Rond 16.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Alle brandweermensen zijn inmiddels afgelost.

De inzet zal nog geruime tijd duren omdat er nog smeulende resten op verschillende plaatsen in het buizensysteem aanwezig zijn. Het watertransportsysteem van dikke brandweerslangen ligt nog op de Emmabaan, deze blijft dan ook nog afgesloten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren