Celstraffen voor verdachten inbrakenreeks

Toegevoegd: 15-04-2019, 14.35 uur

Celstraffen voor verdachten inbrakenreeks
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 32-jarige M. V. en zijn 23-jarige maat J. B. uit Vlissingen zijn maandag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot celstraffen van 24 maanden, respectievelijk 101 dagen cel. Dit vanwege een reeks inbraken.

Het duo werd door de rechtbank bestraft voor diverse inbraken die vorig jaar werden gepleegd, onder meer op de vakantieparken De Oesterbaai bij Wemeldinge en Hof van Zeeland bij Heinkenszand. De buit die V. en B. bij elkaar roofden was gevarieerd en bestond onder meer uit schilderijen, sieraden, een tv, een auto, een laptop en een koffiezetmachine,

Tegen de twee werden twee weken geleden beduidend zwaardere straffen geëist: zowel tegen V. als B. werd een straf van 42 maanden geëist. Bij B. kwam er nog een voorwaardelijke straf van drie maanden voorwaardelijk bij. De nu opgelegde straf van B. is gelijk aan het voorarrest.

Later zullen zich overigens nog drie andere verdachten in de zogeheten zaak 'Koperworm' voor de rechtbank moeten verantwoorden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750