Weerbericht:
Heldere nacht, overdag zonnig en op veel plaatsen tropisch warm.
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Voorwaardelijke ISD vanwege mishandelingen

Toegevoegd: 15-04-2019, 14.41 uur
De 28-jarige verdachte werd opgepakt tijdens de nieuwjaarsnacht.
De 28-jarige verdachte werd opgepakt tijdens de nieuwjaarsnacht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige D. T. uit Middelburg is maandag door de rechtbank in Middelburg voor openlijke geweldpleging en mishandeling veroordeeld tot een voorwaardelijke ISD-maatregel, een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers. Dit met de 'belofte' van de rechtbank: één missstap en het wordt twee jaar zitten''.

In de nacht van14 juli op de Markt in Middelburg kreeg T. ruzie met een plaatsgenoot en ontstond er tussen de twee een vechtpartij. In de nachtelijke uren van 1 januari dit jaar kreeg hij in Vlissingen wederom ruzie en deelde hij opnieuw klappen uit. Bij deze handtastelijkheden kneep T. ook de keel van zijn opponent dicht. Die verloor hierdoor even het bewustzijn.

De officier van justitie had een onvoorwaardelijke ISD-maatregel gevorderd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (15-4-2019 om 17:37)
Dit met de 'belofte' van de rechtbank: één missstap en het wordt twee jaar zitten''. Dus er moet weer een vrijwillige slachtoffer vallen voordat deze man zijn straf krijgt?