www.hvzeeland.nl

Dronken joyrider zonder rijbewijs op de vlucht

Toegevoegd: 15-04-2019, 15.39 uur

Door: Roland de Jong

GOES - Agenten hebben maandag na een korte achtervolging drie inzittenden van een auto aangehouden. Na verder onderzoek bleek de bestuurder, een 21-jarige Goesenaar, geen rijbewijs te hebben en onder invloed van drugs te hebben gereden. De eigenaar van het voertuig had bovendien geen toestemming gegeven voor de rit.

De agenten gaven de automobilist afgelopen nacht rond 01.00 uur op de Kattendijksedijk een stopteken omdat ze een controle wilden uitvoeren. De bestuurder negeerde het stopteken en de agenten volgden de auto. De bestuurder verhoogde de snelheid en reed al slingerend verder.

Op de Laan der Verenigde Naties reed de auto met hoge snelheid over verkeersdrempels waardoor de auto begon te roken. Op de Calsstraat kwam de auto tot stilstand. Agenten hebben vervolgens de bestuurder en de twee passagiers aangehouden. De twee inzittenden mochten na verhoor naar huis.

De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en was onder invloed van drugs. Op het politiebureau heeft een arts bij de verdachte bloed afgenomen. De bestuurder bleek de auto meegenomen te hebben zonder de eigenaar hiervan op de hoogte te hebben gebracht. De eigenaar van de auto deed daarom aangifte van joyriding. De 21-jarige bestuurder is maandagmiddag vrijgelaten.