www.hvzeeland.nl

Files door ernstig ongeluk op Deltaweg

Toegevoegd: 15-04-2019, 17.28 uur - Update: 15-04-2019, 18.19 uur

Files door ernstig ongeluk op Deltaweg
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij een zware aanrijding op de Deltaweg (N256) tussen Kortgene en Wilhelminadorp is vanmiddag iemand ernstig gewond geraakt. Het ongeluk zorgde voor flink wat oponthoud.

Net voor de Zandkreekbrug bij het Katseveer kwamen rond 16.20 uur drie personenauto's met elkaar in botsing, waarvan één met Duits kenteken. Eén van de auto's belandde in de bosjes in de strook tussen de hoofdrijbaan en de parallelweg. Een jongen en een meisje die in dit voertuig zaten, konden ter plekke worden behandeld.

Op de Deltaweg stond een zwaar beschadigde rode Suzuki waarin iemand bekneld zat. Dit slachtoffer had onder meer beenletsel. Hij is met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. In de derde auto, welke schade had aan de bestuurderszijde, zaten twee vrouwen. Zij bleven voor zover bekend ongedeerd.

Vanwege het ongeluk moest de hoofdrijbaan volledig worden afgesloten. Hierdoor ontstonden flinke files. Ook het verkeer op de parallelweg liep vast. Volgens de ANWB moest rond 17.30 uur nog altijd rekening worden gehouden met een extra reistijd van een half uur. De bergingsbedrijven De Moor en Van Halst hebben de drie voertuigen getakeld.

Rond 18.15 uur was de weg weer helemaal vrij.