Weerbericht:
Eerst vrij veel sluierwolken, vannacht in het noorden kans op een mistbank
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

VRZ: Verhoogd risico op natuurbranden

Toegevoegd: 15-04-2019, 21.32 uur
Afgelopen zomer woedden diverse grotere berm- en duinbranden.
Afgelopen zomer woedden diverse grotere berm- en duinbranden.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Sinds maandag is er een verhoogd risico op natuurbranden. Daarvoor waarschuwt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ).

Volgens de Veiligheidsregio heeft het al een tijdje nauwelijks geregend en stond er wel regelmatig een stevige wind. "Hierdoor is de natuur erg droog geworden. Het risico op een natuurbrand is daardoor veranderd van Fase 1 (Regulier risico) naar Fase 2 (Extra alert). Aan inwoners en recreanten vragen we extra alert te zijn op het ontstaan van een brand in onze natuurgebieden", aldus de VRZ.

Volgens de Veiligheidsregio ontstaan de meeste natuurbranden doordat mensen onvoorzichtig zijn met vuurkorven, barbecues of het weggooien van een sigaret. "Het grootste gevaar voor de mens is dat je door het vuur verrast wordt, ingesloten raakt en niet meer weg kan". De Veiligheidsregio adviseert daarom hulp niet af te wachten maar zo snel en zo ver mogelijk te vluchten. "Veilige plekken zijn de openbare weg, een groot verhard terrein of de bebouwde kom."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750