Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

Borsele oefent optreden bij ramp met wetenschappers

Toegevoegd: 02-11-2006, 00.32 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele houdt donderdag een grote rampenoefening. Veel blauw-blauw zal er echter niet te zien zijn: het gaat om een bestuurlijke oefening zonder daadwerkelijke inzet.

In mei vorig jaar werd rond de kerncentrale in Borssele de oefening NSOn gehouden. Uit de evaluaties van die rampenoefening kwam naar voren dat het vaak lang duurde voordat informatie op de juiste plaats terrecht kwam.

Inmiddels is het één en ander veranderd waardoor er sneller opgetreden zou moeten kunnen worden. Of dat ook in de praktijk zo is moet blijken uit de oefening.

Actiepunten
Om achteraf goede actiepunten op te kunnen stellen zijn tijdens de oefening van donderdag enkele wetenschappers aanwezig. Zij zullen na afloop samen met de bestuurders een evaluatie houden en aangeven welke zaken voor verbetering vatbaar zijn.

De oefening begint 's ochtends en is rond één uur ten einde.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren