www.hvzeeland.nl

Man onder bedreiging beroofd van auto

Toegevoegd: 16-04-2019, 11.53 uur

Door: Roland de Jong

RILLAND - Een 60-jarige man uit de gemeente Tholen is maandagavond het slachtoffer geworden van een gewelddadige diefstal waarbij zijn auto en persoonlijke spullen zijn weggenomen. De politie roept naar aanleiding van dit voorval op om uit te kijken naar twee voertuigen.

Het incident gebeurde tussen 21.00 en 21.30 uur in de buurt van een parkeerplaats aan de Brabantse kant van het Schelde-Rijnkanaal, vlakbij de Kreekraksluizen. Het slachtoffer werd volgens de politie door vier mannen gedwongen om zijn autosleutel af te geven, waarna het viertal er met het voertuig vandoor ging. Eén van de mannen bedreigde het slachtoffer met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Het slachtoffer is na de diefstal geholpen door twee vissers die aan het kanaal zaten. Zij hebben ook de politie gebeld. Agenten kwamen meteen ter plaatse. Zij hebben nog uitgekeken naar het gestolen voertuig, maar dit werd niet meer aangetroffen. De gestolen auto is een witte Ford Transit Connect met het kenteken 5-VVV-86. De auto is voorzien van zwarte velgen.

De daders reden in een Renault Captur in de kleur gebroken wit. De daders waren blanke jongemannen in de leeftijd van 20 tot 25 jaar. Tips zijn welkom via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of WhatsApp: 06-12207006.